pondělí 23. října 2017

Španělský ptáček


4 plátky hovězího zadního masa
plnotučná hořčice
2 vejce uvařená natvrdo
4 kyselé okurky
2 nožičky párku
200 g slaniny
1 lžíce sádla
1 cibule
500ml hovězího vývaru
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
lák z okurek

Maso nakrájejte přes vlákna na plátky a ty potom z obou stran naklepejte.
Osolte, opepřete a potřete plnotučnou hořčicí.
Na ně položte kousek párku a slaniny, půlku vajíčka a okurku.
Maso pevně zabalte a svažte provázkem.

V kastrolu rozehřejte  sádlo a maso na něm zprudka opečte ze všech stran.
Potom ho dejte stranou a na výpeku osmažte nakrájenou cibuli do zlatova.
Přidejte zbytek slaniny nakrájené na kostičky a ještě chvíli restujte.
Vraťte zpět maso a zalijte hovězím vývarem asi do dvou třetin masa.
Přidejte lžíci plnotučné hořčice, nové koření a bobkové listy.
Kastrol přiklopte a vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů na asi hodinu a půl.

Poté maso vyjměte a omáčku přeceďte.
Dochuťte solí, pepřem a trochou láku z okurek.

Žádné komentáře:

Okomentovat