neděle 11. prosince 2016

Vepřová roláda plněná žampionovou fáší


Vůbec jsem nevěděla co dnes uvařit, ale nakonec to dopadlo skvěle :-)
Už se těším, až pozvu na oběd rodinu a uvařím jim tohle!

1 kg vepřové pečeně bez kosti
300g žampionů
 čerstvý timián
máslo
sůl
čerstvý pepř
2 lžíce dijonské hořčice
100g Schwardswaldské šunky

Žampiony rozmixujte v mixéru na drť.
Na pánvi rozehřejte máslo a na něm orestujte rozmixované žampiony.
Osolte je a opepřete, přidejte lístky tymiánu a restujte, dokud se z hub nevyvaří voda.
Potom do směsi přidejte dvě velké lžíce dijonské hořčice.

Vepřovou pečeni rozřízněte na plát a lehce naklepejte. 
Maso osolte a poklaďte na něj plátky Schwardsvaldské šunky.
Na šunku rozetřete žampionovou směs a maso ztočte do rolády.
Povrch rolády posypte čerstvým pepřem.
Zabalte ji do alobalu a pořádně utáhněte.
Balíček dejte do pekáčku, podlijte ho vodou a pečte na 200 stupňů asi 45 minut.
Potom maso vybalte a pečte ještě dozlatova. 
Podle potřeby přilijte vodu a maso průběžně přelívejte výpekem.


Žádné komentáře:

Okomentovat