neděle 14. května 2017

Znojemské roštěnky


Moc dobrá záležitost :-)

4 plátky roštěnce
1 lžíce sádla
sůl
nahrubo nadrcený pepř
1 velká cibule
500ml hovězího vývaru
kyselé okurky
lák z okurek

Plátky roštěnce lehce naklepejte, osolte a opepřete nahrubo nadrceným pepřem.
V pánvi rozehřejte sádlo a maso na něm zprudka opečte z obou stran.
Maso vyjměte a do pánve dejte cibuli nakrájenou na jemno.
Smažte jí do zlatova.
Potom maso vraťte zpět a zalijte ho vývarem.
Duste ho pod pokličkou do měkka.
Podle potřeby přilévejte vývar.

Potom maso zase vyjměte a omáčku propasírujte.
Potom jí znovu přiveďte k varu a přidejte do ní nakrájené kyselé okurky a povařte.
Omáčku dochuťte podle chuti trochou láku z okurek, solí a pepřem.

Žádné komentáře:

Okomentovat