pondělí 26. června 2017

Kuře pečené na Moravance


Tento recept mám od mé mamky.
Pro někoho to bude nejspíš podivná kombinace surovin, ale je to vážně velká, poměrně pikantní a zároveň lehce kyselá dobrota. :-)

1 kuře
3 lžíce kremžské hořčice
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce francouzské hořčice
1 lžíce rybízové marmelády
máslo
1 celá Moravanka i s nálevem

Pekáček vymažte máslem.
V misce smíchejte všechny tři hořčice a marmeládu.
Směs rozetře v pekáčku.
Na to položte 4 nasolené kuřecí čtvrtky a celé to zalijete jednou celou Moravankou.
Větší kusy zeleniny pokrájejte na menší kousky.
Na každý kus masa dejte plátek másla, pekáč zakryjete alobalem a na 160 stupňů přečte hodinu.
Potom alobal sundejte, zvyšle teplotu na 200 stupňů a za občasného přelévání výpekem dopečte maso dozlatova :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat