neděle 2. prosince 2018

Kuřecí roláda na víně


Celé kuře
50g sušených rajčat s česnekem a feferonky
4 rohlíky
3 vejce
150ml mléka
300 ml suchého bílého vína
1 cibule
100ml smetany
Hrst nasekané petrželky
Drůbeží vývar
Sůl
Pepř
1 lžička hladké mouky
Koření na kuře (nemusí být)

Rohlíky nakrájejte na kostičky.
Přidejte vejce, mléko, sůl, pepř, petržel a sušená rajčata i s částí oleje a promíchejte.

Kuře vykostěte a rozprostřete na plát.
Osolte ho a naplňte nádivkou.
Maso zabalte do rolády a svažte provázkem.

Na dno pekáčku rozprostřete cibuli nasekanou na kostičky.
Na ně položte roládu a polijte jí vínem.
Osolte jí a opepřete, případně posypte kořením.
Přilejte vývar, pekáč zakryjete alobalem a pečte na 180° asi 45 minut.
Poté odkryjte a pečte na 200° dozlatova.
Podle potřeby podlévejte vývarem

Roládu vyjměte a výpek zaprašte moukou. 
Přilijte smetanu na zjemnění a omáčku svařte do zhoustnutí.



Žádné komentáře:

Okomentovat