I řízek z kuřecích prsou může být úžasně šťavnatý!
4 kuřecí prsa
2 kelímky bílého jogurtu
1 vejce
libovolné bylinky, nebo koření
strouhanka
sádlo
4 kuřecí prsa
2 kelímky bílého jogurtu
1 vejce
libovolné bylinky, nebo koření
strouhanka
sádlo
Jogurt (vyberte nějaký hustý, raději tučnější, ne moc kyselý, např. Hollandia, nebo Selský) smíchejte s vejcem.
Osolte a opepřete.
Tímto buďto končete, nebo přidejte libovolné koření, nebo bylinky.
Já jsem do jogurtu na strouhala tři stroužky česneku.
Do jogurtu naložte maso.
Může být jak kuřecí, tak i vepřové - v každém případě je výsledek báječný.
Nechte ho v jogurtu naložené minimálně do druhého dne, ale klidně i dva dny.
Maso vyjměte z jogurtu a rovnou ho obalte ve strouhance a smažte.
Nejlépe na sádle ;-)
Jogurt rozhodně neoplachujte :-)
My už doma řízky v klasickém trojobalu téměř neděláme.
Jogurtové řízky jsou mnohem šťavnatější :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat