pondělí 3. dubna 2017

Gulášek z vepřové plece


Do guláše přidávám rajský protlak. Omáčku zahustí a už není potřeba používat mouku.

1kg vepřové plece
1 kg cibule
2 lžíce sádla
sůl
čerstvě mletý pepř
1 sáček mleté sladké papriky
chilli
hovězí, nebo vepřový vývar
1 větší rajský protlak
3 stroužky česneku
 

Vepřovou plec očistěte a nakrájejte na kostky.
Nakrájejte najemno cibuli - množství minimálně jako masa, klidně i víc.

Cibuli restujte na sádle dotmava, ale nespalte jí.
Restujte jí raději na menším plameni.
Sice bude proces trvat déle, ale docílíte pěkné barvy bez připálení.
Když je  cibule tmavá přidejte k ní maso a nechte ho zatáhnout.
Přidejte sůl, čerstvě mletý pepř a sladkou papriku.
Podle vaší chutě přidejte chilli.
Promíchejte a zalijte vepřovým, nebo hovězím vývarem.
Pokud nemáte, tak voda bude stačit.
Vývaru nedávejte zbytečně moc, stačí když je lehce nad maso.
Nakonec přidejte rajský protlak a nastrouhané stroužky česneku.
Vařte do změknutí masa.

Pokud jste dali více vývaru, můžete guláš dohustit tak, jak jste zvyklí. 
Ale protlak a cibule guláš většinou zahustí dostatečně :-)





Žádné komentáře:

Okomentovat