středa 26. října 2016

Tagliatelle carbonara


200g pancetty
těstoviny tagliatelle
4 žloutky (na dvě porce)
větší hrst strouhaného parmezánu
 čerstvě mletý pepř
sůl

Toto jídlo miluji, je to veliká rychlovka a o to větší je to dobrota.
Většina počeštěných receptů obsahuje smetanu, ale věřte, že do pravé carbonara nepatří. 
Krémovou konzistenci vám zaručí žloutky s parmezánem.

Slaninu vyškvařte na pánvi do křupava.
Tagliatelle uvařte na skus, zceďte a přidejte na pánev ke slanině. 
Smíchejte žloutky, strouhaný parmezán, malou naběračku vody od těstovin, čerstvý mletý pepř a špetku soli.
Pánev s tagliatelle sundejte ze sporáku a zalijte směsí.
Na sporák už pánev nevracejte, omáčka by se vám zdrcla a měli byste místo carbonara lepenici :-)
Promíchejte a ihned podávejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat