neděle 18. prosince 2016

Pečená kačena s karlovarským knedlíkem


Když se chystám péct kachnu, tak si jí připravím již den předem.
Potom si nařídím budík na pátou hodinu ráno, abych zapnula troubu a jdu zase spát :-)
Kachnu v ní peču 6 - 7 hodin a stojí to za to!

Kachna
sůl
kmín

5 rohlíků
mléko
5 vajec
1 velká hrst nasekané petrželky
sůl
1/2 lžičky muškátového oříšku
máslo

Kachnu večer než půjdete spát pořádně nasolte zvrchu i zevnitř a pokud to máte rádi tak jako my, tak jí také pořádně posypte kmínem.
Vložte jí do pekáče, podlijte vodou, přiklopte poklicí a připravte si jí do trouby.
Druhý den ráno zapněte troubu na 130 stupňů a 6 hodin si jí nevšímejte.
Po šesti hodinách odklopte poklici, přidejte teplotu na 220 stupňů a dopečte, aby byla kůžička křupavá.
Po dopečení bude maso jako dort a bude samo odpadávat od kosti :-)

Rohlíky nakrájejte na kostičky a provlhčete je troškou mléka. 
Ne moc, aby se vám z nich nestala kaše!
Přimíchejte žloutky.
Z bílků ušlehejte sníh.
K rohlíkům přidejte nasekanou petržel, sůl a muškátový oříšek.
Potom opatrně vmíchejte sníh.
Vymažte máslem hrnečky a ze 2/3 je naplňte směsí.
Vložte je do hrnce s vroucí vodou - voda by měla dosahovat do poloviny hrnečků.
Hrnec přiklopte poklicí a knedlíky vařte asi 27-30 minut. 
Před koncem do nich zkusmo zapíchněte špejli, abyste zjistili, zda těsto již nelepí.
V tom případě jsou knedlíky hotové :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat