pátek 16. prosince 2016

Zapečené Portobello se sýrem Brie a brusinková omáčka


Pokud milujete houby jako já, tak jen směle do toho ;-)

6 velkých Portobello
 150g Pancetty
200g Brie
2 šalotky
1 lžička čerstvého rozmarýnu
1 vrchovatá lžíce parmezánu
100ml smetany ke šlehání
sůl
čerstvý pepř
200ml červeného suchého vína
3 lžičky brusinkového kompotu
třtinový cukr
lžička másla


Ze žampionů vykrojte nohy a lžící vyškrabte tmavé maso.
Prožeňte to mixérem.
Pancettu pokrájejte na drobné kostičky, stejně tak  sýr Brie, a šalotky nasekejte najemno.
Vše smíchejte s rozmixovanými houbami.
Přidejte rozmarýn,parmezán, smetanu a osolte.
Klobouky Portobello nařízněte z lehka do kříže, osolte a naplňte náplní.
Zapékejte na 200 stupňů 15 minut.

Do pánve vlijte víno.
Přidejte brusinky a svařte do zhoustnutí. 
Lehce opepřete čerstvým mletým pepřem a podle chuti přislaďte.
Po odstavení z plotny do omáčky vmíchejte oříšek másla.

Žádné komentáře:

Okomentovat