pátek 13. ledna 2017

Bramboračka


Bramboračka je česká klasika.
Takhle jí dělám já :-)

1/3 másla
1 velká cibule
2 lžíce hladké mouky
1l zeleninového vývaru
1 šálek namočených sušených hub
1 hrst bulguru
4 velké brambory
4 stroužky česneku
1 větší mrkev
kousek celeru
1 lžička majoránky
1 hrst nasekané hladkolisté petržele

V hrnci rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět cibuli nakrájenou nahrubo.
Přidejte hladkou mouku a udělejte jíšku.
Zalijte zeleninovým vývarem, přidejte houby a bulgur (místo bulguru můžete použít kroupy, ale déle se vaří).
Osolte a opepřete a vařte asi deset minut.
Brambory nakrájejte na kostičky a vsypte do hrnce.
Přidejte nastrouhané stroužky českého česneku,  nahrubo nastrouhanou mrkev a kousek nastrouhaného celeru, majoránku a vařte do změknutí brambor a bulguru.
Před koncem vaření přidejte ještě hrst nasekané hladkolisté petržele.
:-)



Žádné komentáře:

Okomentovat