středa 11. ledna 2017

Linguine s lilkovou omáčkou


Přináším Vám další skvělý recept od Macelly Hazan :-)

Linguine
2 středně velké lilky
rostlinný olej
3 lžíce olivového oleje
1 stroužel česneku
 1 konzerva sekaných rajčat
1 menší feferonka
2 lžíce nasekané petržele
parmezán
sůl

Lilky očistěte a nakrájejte je na kolečka.
Osolte je, nechte z nich vypotit vodu a potom je papírovou utěrkou osušte.
V kastrůlku rozehřejte rostlinný olej.
Množství oleje asi tolik, aby lilek plaval a nedotýkal se dna.
Lilek v něm osmažte z obou stran do zlato-hněda. 
Potom ho vyjměte a položte na talíř vyložený ubrouskem.

Do hlubší pánve vlijte asi tři lžíce olivového oleje a na něm osmahněte nasekaný stroužek česneku.
Když začne chytat barvu, tak přidejte konzervu sekaných rajčat i s nálevem, nasekanou feferonku a petržel.
Promíchejte a na mírném plameni vařte asi 25 minut.

Poté přidejte smažený lilek, který před tím nakrájejte na proužky, a povařte omáčku ještě asi dvě minuty.

Promíchejte s těstovinami linguine a podávejte s parmezánem :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat