čtvrtek 19. ledna 2017

Bůčková roláda


1kg libovějšího vepřového boku
100g strouhaného tvrdého sýra
2 vejce
1 lžíce hladké mouky
150g šunky
500g vymačkané vinné klobásy
3 lžíce plnotučné hořčice
pepř
sůl

Bok umelte.
Přidejte sýr, vejce a lžíci hladké mouky.
Osolte a opepřete a dobře promíchejte.

Rozložte si potravinovou fólii a navlhčenýma rukama na něm směs rozprostřete.
Na směs rozložte šunku.
Vymačkejte vnitřek vinné klobásy a rozetřete ho na šunku.
Pomocí folie stočte roládu.
Následně jí zabalte do alobalu, konce pořádně utáhněte, přendejte do pekáče, podlijte vodou a pečte na 170 stupňů asi 45 minut.

Roládu vybalte z alobalu, potřete plnotučnou hořčicí a na 200 stupňů jí dopečte dozlatova :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat