úterý 17. ledna 2017

Roštěná na divoko


Stačí tři slova: Nebe v hubě!

4 plátky roštěnce
3 větší cibule
500ml hovězího vývaru
2 větvičky rozmarýnu
3 bobkové listy
7 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
2 stroužky česneku
1 lžička citronové kůry
2 lžíce sádla
1 lžička másla
sůl
čerstvy pepř

Roštěnou naklepejte a osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem.
Na pánvi rozehřejte sádlo a rošťenky na něm zprudka opečte z obou stran.
Potom maso vyjměte a na výpeku orestujte nasekanou cibuli do světle hněda.
Maso dejte zpět do pánve a zalijte silným hovězím vývarem tak, aby bylo maso ponořené, ale zbytečně neplavalo. 
Přidejte větvičky rozmarýnu, bobkové listy, nové koření, pepř, nasekané stroužky česneku, čerstvě nastrouhanou kůru z citronu a sůl.
Na malém plameni roštěnky duste pod poklicí doměkka.
Potom maso vyjměte, vyhoďte koření a rozmarýn a omáčku rozmixujte tyčovým mixérem.
Nechte zredukovat a nakonec jí zjemněte kouskem másla.

Žádné komentáře:

Okomentovat