úterý 20. června 2017

Kachní prsa s omáčkou z červeného vína


2 kachní prsa
1 lžíce sádla
200ml červeného vína
2 lžíce medu
sůl
pepř
chilli
1 lžíce másla

Kůži na kachních prsíčkách nařízněte na mřížku.
Maso z obou stran osolte a opepřete.
Na pořádně rozpálené pánvi rozpusťte lžíci sádla a potom vložte prsa kůží dolu.
Smažte dokuď nebude kůže téměř uškvařená.
Když po ní přejedete nožem, tak musí 'zvonit'.
Maso otočte a nechte zatáhnout i z druhé strany.
Potom ho přendejte do pekáčku, přelijte výpekem, přidejte dvě větvičky rozmarýnu a asi 10 minut dopečte na 180 stupňů.

Do pánve po mase vlijte víno.
Přiveďte k varu a přidejte med, špetku soli, pepře a chilli.
Nechte vyvařit na polovinu.
Sundejte z plotny a vmíchejte máslo.

Žádné komentáře:

Okomentovat