neděle 2. července 2017

Roláda z vepřové pečeně


1kg vepřové pečeně bez kosti
2 stroužky česneku
2 lžíce dijonské hořčice
150g moravského uzeného
150g plátků ementálu
100g suchého salámu
sul
hrubě drcený pepř
čerstvý rozmarýn
1 lžíce sádla

Vepřovou pečeni rozkrojte na plát tak, jako byste jí rozrolovali.
Na maso rozetřete česnek utřený se solí a dijonskou hořčici.
Na to rozložte postupně plátky Moravského uzeného, plátky ementálu a kolečka suchého salámu.
Já jsem zvolila Herkules.
Maso smotejte do rolády a svažte provázkem.
Osolte ho a obalte v drceném pepři a nasekaného rozmarýnu.
Pekáček vymažte sádlem, vložte do něj maso, podlijte vodou a přečte na 180 stupňů na horký vzduch asi hodinu.
Průběžně přelévejte výpekem.
:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat