středa 4. října 2017

Kuřecí prso v listovém těstě a bramborovo-mrkvová kaše


4 kuřecí prsa
4 plátky uzeného sýra
sůl
oblíbené koření
listové těsto (pokud použijete již rozválené, tak jedno na dvě prsa)
1 vejce
4 plátky schwardswaldské šunky

brambory
mrkev
60g bylinkového másla
250ml smetany na vaření
sůl

Kuřecí prsa prořízněte a uvnitř osolte.
Vložte do každého plátek uzeného sýra. 
Není třeba jakkoliv spínat párátkem.
Maso ze všech stran osolte a okořeňte oblíbeným kořením.
Já jsem použila řecké koření pro kuřecí maso.
Prsa zabalte do listového těsta, potřete vajíčkem a navrch dejte plátek schwardswaldské šunky.
Pečte na 170 stupňů na horký vzduch dozlatova - asi 45 minut.
Po vyjmutí z trouby nechte balíčky alespoň deset minut odležet, aby vám nevytekla všechna šťáva z masa.


Brambory společně s mrkví v poměru 3:2 uvařte v osolené vodě do měkka.
Potom rozšťouchejte a přidejte bylinkové máslo a smetanu.
Nakonec vše vyšlehejte šlehačem.
Podle potřeby dosolte.

Žádné komentáře:

Okomentovat