neděle 3. prosince 2017

Medová pečeně


1 kg vepřové pečeně bez kosti
300ml černého piva
100ml medu
150g třtinového cukru
100ml bílého vína
sůl
pepř
1 lžíce sádla

V katrůlku svařte pivo, med a cukr na polovinu.
Maso svažte provázkem a osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem.
Na sádle osmažte maso ze všech stran.
Poté ho přendejte do pekáčku a přelijte 2/3 omáčky.
Pečte za častého potírání výpekem na 170 stupňů dokud teplota uvnitř masa nebude 70 stupňů.
Poté maso vyjměte a nechte alespoň deset minut odpočinout.
Do pekáčku vlijte zbytek omáčky a víno a vařte do zhoustnutí deset minut
Podle chuti dochuťte solí a čerstvým pepřem.

Žádné komentáře:

Okomentovat