1 vepřové koleno
1l vody
6 lžic soli
5 stroužků česneku do solného roztoku
česnek podle chuti pod maso
500ml černého piva
Tohle je něco pro masožrouty :-)
Kolínko bude po dopečení krásně měkké a půjde samo od kosti.
Kůži na kolínku nařežte na mřížku.
Udělejte solný roztok z vody, soli a utřeného česneku a kolínko do něj ponořte přes noc.
Druhý den ho přendejte na pekáček, podlijte trochou roztoku a polovinou černého piva a přidejte čerstvý nasekaný česnek - množství si určete podle vlastní chuti.
Zakryjte alobalem a pečte hodinu a půl na 200 stupňů s horkým vzduchem.
Potom alobal sundejte a pečte další hodinu a půl.
Průběžně přelévejte výpekem a když je potřeba podlijte troškou vody.
Žádné komentáře:
Okomentovat