kousek másla
1 lžíce hladké mouky
mléko
citronová šťáva
sůl
pepř
čerstvý kopr
1 vejce na porci
2 lžíce octa
Rozehřejte si v hrnci máslo, přidejte hladkou mouku a udělejte jíšku.
Přilijte mléko, tolik, aby vám vznikl řídký bešamel.
Provařte.
Dochuťte solí, pepřem a cukrem a troškou citronové šťávy.
úplně nakonec přidejte čerstvý, nasekaný kopr a nechte už jen probublat.
Koprovku skvěle vyzdvihne zastřené vejce, které je naprosto jednoduché a efektivní :-)
Do kastrolu nalijte vodu a dvě lžíce octa, osolte a dejte jí vařit.
Nečekejte ale na úplný var.
V okamžiku, kdy se na dně začínají dělat bubliny, těsně před úplným varem,vodu lžící roztočte aby se vytvořil vír a naběračkou vlijte vajíčko doprostřed.
Bílek by měl žloutek krásně obalit.
Vajíčko nechte na nejmenším plameni vařit tři minuty.
když ho vyjmete z vody, tak by měl být bílek na pohmat tuhý, ale žloutek tekutý.
pokud je ještě bílek hodně měkký, vařte ještě chviličku.
Žádné komentáře:
Okomentovat