pondělí 28. listopadu 2016

Bucatiny a rajčatová omáčka se smaženou zeleninou


Italská kuchyně má spoustu jednoduchých receptů.
V tom je její kouzlo, kterému jsem já osobně podlehla :-)
Tady je jeden od Marcelly Hazan.

bucatiny
1 cibule
olivový olej
1/2 šálku nasekané mrkve
1/2  šálku nasekaného celeru
2 šálky konzervovaných sekaných rajčat i s nálevem
sůl
čerstvý pepř
cukr

Na olivovém oleji si osmažte nakrájenou cibuli do zlaté barvy.
Přidejte mrkev a celer.
Smažte asi 5 minut.
K tomu vlijte sekaná rajčta i s nálevem, osolte, opepřete čerstvým pepřem a vařte 45 minut.
Potom odstavte z plotny a dochuťte podle vaší chuti solí, pepřem a troškou cukru.

Omáčku promíchejte s těstovinami bucatiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat