1 kuře
200g procsiutta
100g strouhaného parmezánu
sůl
čerstvý pepř
máslo
čerstvý tymián
500g hrášku
2 stroužky česneku
200g procsiutta
100g strouhaného parmezánu
sůl
čerstvý pepř
máslo
čerstvý tymián
500g hrášku
2 stroužky česneku
Vykostěte kuře a maso ze stehen a prsou rozprostřete po kůži tak, abyste zakryli všechny otvory.
Maso osolte a opepřete čerstvým pepřem.
Na maso rozprostřete plátky prosciutta a ty posypte parmesánem.
Maso pomocí alobalu stočte do rolády a alobal na obou koncích pořádně utáhněte jako bonbón.
Balíček dejte do pekáčku, podlijte vodou a pečte na 200 stupňů asi 45 minut.
Potom maso vybalte z alobalu, kůži osolte a opepřete a poklaďte kousky másla.
Na maso a vedle něj dejte větvičky tymiánu, podle potřeby podlijte ještě vodou (ale v alobalu bude dost šťávy, takže stačí trošku) a pečte dozlatova.
Hrášek vysypte do kastrolu, přidejte dva stroužky česneku, podlijte sklenicí vody, osolte, opepřete a chvilku povařte.
Asi 10 minut.
Potom hrášek i s česnekem rozmixujte tyčovým mixérem.
Není potřeba mixovat úplně do hladka, ať jsou cítit kousky hrášku ;-)
Žádné komentáře:
Okomentovat