To je tak, když dostanete chuť na játra na cibulce s rýží.
To pak jdete do masny, kde co?
Kde už samozřejmě játra nemají :-)
Ale za to měli krásné vepřové řízky.
Takže změna a vůbec ne špatná ;-)
A hlavně rychlovka!
4 vepřové řízky
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce sádla
4 lžíce dijonské hořčice
3 střední cibule
sůl
čerstvý pepř
4 vepřové řízky
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce sádla
4 lžíce dijonské hořčice
3 střední cibule
sůl
čerstvý pepř
Vepřové řízky z kýty osolte a lehce obalte v hladké mouce.
V pánvi rozehřejte sádlo a maso na něm zprudka opečte z obou stran.
Maso přendejte do pekáčku a povrchu ho potřete dijonskou hořčicí.
Posypte ho nahrubo nakrájenou cibulí, kterou dlaní přitlačte do hořčice.
Opepřete to troškou čerstvého pepře.
A celé to zalijte výpekem z pánve.
Pečte přiklopené na 170 stupňů asi 35 minut a následně odklopené asi 15 minut na 200 stupňů
Žádné komentáře:
Okomentovat