500g kuřecích jater
2 velkéžluté cibule
2 červené cibule
100ml bílého suchého vína
200 ml kuřecího vývaru
3 lžíce balsamikového octa
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
1 stroužek česneku
špetka chilli
1 lžíce sádla
máslo
3 střední žampiony
sůl
čerstvý pepř
Cibule nakrájejte na proužky a na sádle restujte do částečného změknutí.
Přidejte očištěná a pokrájená játra.
Nechte je zatáhnout a potom je osolte a opepřete čerstvým pepřem.
Přilijte víno, kuřecí vývar, balsamikový ocet a sójovou omáčku.
K tomu přidejte rozmarýn, utřený stroužek česneku a špetku chilli.
Vařte dokud se tekutina nezredukuje na minimum.
Žampiony nakrájejte na plátky a na másle je jen osmažte dozlatova.
Potom je jen osolte a opepřete :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat