pondělí 23. ledna 2017

Vepřová panenka s brusinkovou omáčkou


Příšerně jednoduché a příšerné dobré!

1 vepřová panenka
200 ml červeného suchého vína
2 lžíce brusinkového kompotu
máslo
olivový olej
čerstvý pepř
sůl
třtinový cukr

V pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem.
Panenku očištěte a nakrájejte na špalíčky.
Opepřete jí čertvě namletým pepřem a vložte na pánev. 
Z každé strany zprudka osmažte dozlatova - asi dvě minuty z každé strany.
Panenku vyjměte, osolte a nechte odpočinout.

Do pánve nalijte víno.
Přidejte dvě pořádné lžíce brusinkového kompotu a opepřete a zlehka osolte.
Nechte svařit do zhoustnutí.
Podle potřeby přislaďte cukrem.

A to je vše! :-D

Žádné komentáře:

Okomentovat