neděle 5. února 2017

Vepřová pečeně s křenovou omáčkou


Vepřová pečeně
2 velké cibule
2 lžíce sádla
250g čerstvého nastrouhaného křenu
250ml smetany na vaření
sůl
čerstvý pepř


Cibule nakrájejte najemno a na sádle je v pekáčku nechte zesklovatět.
Pečeni očištěte a svažte provázkem.
Nasolte ji a obalte v čerstvě namletém pepři.
Cibuli v pekáčku shrňte ke straně a pečeni zprudka opečte ze všech stran dozlatova.
Potom pečeni i s cibulí podlijte asi litrem vody a dejte jí péct do trouby na 200 stupňů, dokud nebude mít maso uvnitř teplotu cca 65 - 70 stupňů.
Podle potřeby přilévejte vodu.

Maso vyjměte a cibuli ve výpeku rozmixujte tyčovým mixérem.
Přidejte nastrouhaný křen.
Podle potřeby zahustěte a chvilku povařte.
Nakonec zalijte smetanou na vaření.
Dochuťte solí a pepřem.

Žádné komentáře:

Okomentovat