úterý 7. března 2017

Jogurtový řízek v cornflakes a bramborovo-celerové pyré


Křehčí a šťavnatější řízky z kuřecích prsou, než jsou ty naložené v jogurtu, nemáte šanci udělat :-)

4 kuřecí prsa
1 kelímek bílého Selského jogurtu
1 vejce
libovolné koření
sůl
kukuřičné lupínky
sádlo

Na pyré:
brambory
celer
2 lžíce másla
nasekaná petrželka
mléko

Jogurt smíchejte s vajíčkem, solí a libovolným kořením.
Například česnek, bylinkové máslo, chilli...
Kuřecí prsa očistěte a rozkrojte na plátky.
Naložte je do jogurtu minimálně přes noc.
Druhý den je obalte v lehce podrcených kukuřičných lupíncích a smažte - nejlépe na sádle. 

Na pyré uvařte v osolené vodě do měkka brambory spolu s celerem. 
Potom vše rozšťouchejte, přidejte dvě lžíce másla, nasekanou petrželku a podle potřeby mléko.
 šlehačem vyšlehejte do požadované konzistence :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat