úterý 28. února 2017

Houbové risotto



250g rýže Arborio
200g slaniny
1 hrnek sušených lesních hub (namočených 1 hodinu předem)
olivový olej
1 lžíce másla
1 větší šalotka
2 stroužky česneku
200ml suchého červeného vína
500 ml kuřecího vývaru
1/2 hrnku strouhaného parmezánu
sůl
pepř


Rozehřejte olivový olej se lžící másla a orestujte na něm jemně nasekanou šalotku.
Přidejte slaninu nakrájenou na kostičky a osmažte ji dozlatova.
Přisypte rýži, dobře promíchejte a krátce osmažte.
Přidejte namočené houby i s částí vody, ve které byly namočené, a prolisované stroužky česneku.
K rýži vlijte červené víno.
Za stálého míchání nechte víno vyvařit.
Poté přilévejte po naběračkách kuřecí vývar.
Vždy přilejte vývar a nechte vyvařit a opakuje to, dokud nebude rýže tak akorát na skus.
Nezapomeňte stále míchat.
Nakonec vmíchejte půl šálku nastrouhaného parmezánu.
Až v tuto chvíli dochuťte solí a pepřem.
:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat