středa 9. srpna 2017

Fusilli se smaženou cuketou a bazalkou


Po čase jsem opět vařila výbornou italskou pastu.
Doporučuji vyzkoušet ;-)

Fusilli
500g cukety
olej
3 lžíce másla
1/2 hrnku mléka
1 lžička hladké mouky
1 žloutek
1/2 hrnku strouhaného Parmezánu
1/4 hrnku strouhaného Pecorino Romano
1/2 hrnku bazalky
pepř
sůl

Cuketu dobře omyjte a nakrájejte na hranolky dlouhé asi 6 cm a tlusté asi 0,5cm.
V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a cuketové hranolky v něm osmažte do zlatova.
Do pánve je nedávejte najednou, ale aby měli jednotlivé kousky cukety prostor raději je smažte postupně. 
Potom je vyndejte a nechte okapat na obrousku.

Těstoviny uvaříme al dente.

Olej z pánve vylejte a pánev vytřete dosucha.
Potom v ní rozpusťte 2 lžíce másla.
Přilejte půl hrnku mléka, s rozmíchanou lžičkou hladké mouky.
Za stálého míchání minutu povařte.
Přidejte cuketu, špetku soli a pepře a vařte asi dvě minuty.
Potom odstavte z plotny a vmíchejte lžíci másla a jeden žloutek.
Zceďte těstoviny a promíchejte s omáčkou.
Přidejte Parmezán, Pecorino Romano a lehce posekanou bazalku.
Vše dobře promíchejte a ihned podávejte.
:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat