sobota 12. srpna 2017

Vepřová panenka a ragú z krémových žampionů


1 větší vepřová panenka
3 lžíce másla
čerstvě mletý pepř
sůl
čerstvý rozmarýn
1 menší pórek
300g krémových žampionů


Panenku očištěte osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem.
Na pánvi rozpusťte sádlo a maso na něm zprudka ze všech stran osmažte.
Potom maso přendejte do pekáčku a přelijte částí výpeku.
Na maso dejte snítku rozmarýnu a při 180 stupních pečte dokud nebude teplota uvnitř masa asi 57 stupňů. 
Potom maso z trouby vyndejte a nechte asi deset minut odpočinout.

Do pánve se zbytkem výpeku dejte pórek nakrájený na půlkolečka a pokrájené žampiony.
Osolte, opepřete, přidejte snítku rozmarýnu a přilijte panáka vody.
Restujte dokud se voda nevyvaří a nezůstane jen tmavá hustá omáčka, kterou budou houby obalené.
Rozmarýn vyhoďte.

Žádné komentáře:

Okomentovat