Věřte, že za tu piplačku to stojí :-)
500g hovězího zadního masa
200g slaniny
1 větší mrkev
kousek celeru
1 stonek řapíkatého celeru
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce rajského protlaku
700ml červeného vína
500ml hovězího vývaru
snítka rozmarýnu
snítka tymiánu
1 bobkové listy
máslo
200g menších žampionů
sůl
pepř
500g hovězího zadního masa
200g slaniny
1 větší mrkev
kousek celeru
1 stonek řapíkatého celeru
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce rajského protlaku
700ml červeného vína
500ml hovězího vývaru
snítka rozmarýnu
snítka tymiánu
1 bobkové listy
máslo
200g menších žampionů
sůl
pepř
Mao nakrájejte na kostky a zprudka osmažte na oleji.
Osolte ho a opepřete.
Maso vyjměte a ve výpeku osmažte 100g slaniny nakrájené na nudličky, k té přidejte na kostky nakrájenou mrkev, kousek nakrájeného celeru, jeden nakrájený řapík celeru, cibuli nakrájenou nahrubo a česnek na plátky.
Dále přidejte velkou lžíci rajského protlaku a chvíli restujte.
Následně všechno zalijte červeným vínem.
Nechte tekutinu svařit na polovinu a přilijte půl litru hovězího vývaru.
Vraťte maso, přidejte snítku rozmarýnu, snítku tymiánu a bobkové listy.
Kastrol přiklopte a vložte do na 180 stupňů vyhřáté trouby a duste asi dvě hodiny.
Až bude maso měkké, tak ho vyjměte a omáčku přeceďte - zeleninu vyhoďte.
Do omáčky vmíchejte metličkou 100g másla, které omáčku zjemní a lehce zahustí.
Maso vraťte zpět.
Na másle osmažte na kostičky nakrájenou slaninu, mrkev nakrájenou na kolečka, jeden řapík celeru na proužky a menší celé žampiony.
Osolte a opepřete.
Hotový pokrm podávejte se šťouchanými bramborami a s opečenou zeleninou :-)
Dále přidejte velkou lžíci rajského protlaku a chvíli restujte.
Následně všechno zalijte červeným vínem.
Nechte tekutinu svařit na polovinu a přilijte půl litru hovězího vývaru.
Vraťte maso, přidejte snítku rozmarýnu, snítku tymiánu a bobkové listy.
Kastrol přiklopte a vložte do na 180 stupňů vyhřáté trouby a duste asi dvě hodiny.
Až bude maso měkké, tak ho vyjměte a omáčku přeceďte - zeleninu vyhoďte.
Do omáčky vmíchejte metličkou 100g másla, které omáčku zjemní a lehce zahustí.
Maso vraťte zpět.
Na másle osmažte na kostičky nakrájenou slaninu, mrkev nakrájenou na kolečka, jeden řapík celeru na proužky a menší celé žampiony.
Osolte a opepřete.
Hotový pokrm podávejte se šťouchanými bramborami a s opečenou zeleninou :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat