pondělí 31. října 2016

Losos a opékané brambory


Tohle jídlo máme doma moc rádi.
Chuť lososa je nepřebitá spoustou koření a k tomu lahodné brambory, které by se daly jíst i samotné :-)

4 porce lososa
čerstvě nadrcený pepř,
sůl
olivový olej
máslo
citronová šťáva
 6 větších předvařených brambor
snítka rozmarýnu
3 stroužky česneku

Filet z lososa osolte, posypte čerstvým pepřem rozmělněným v hmoždíři a smažte na olivovém oleji se lžičkou másla.
Nejprve kůží dolu.
Otočte až když je kůže hezky zlatá a smažte už jen chviličku, abyste rybu nevysušili.
Na talíři už jen zakápněte citronovou šťávou.

Brambory předvařte a stejně jako lososa potom opečte na olivovém oleji a másle.
Přidejte do pánve snítku nasekaného rozmarýnu a stroužky česneku, které nožem rozmáčkněte.
Opékejte, dokud nebudou brambory zlatavé.
Česnek nakonec vyhoďte. :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat