Další recept z mé oblíbené italské kuchařky :-)
2 lžíce sádla
700g cibule
sůl
čerstvý pepř
150ml bílého vína
1 hrst nasekané petrželky
2 hrsti strouhaného parezánu
2 lžíce sádla
700g cibule
sůl
čerstvý pepř
150ml bílého vína
1 hrst nasekané petrželky
2 hrsti strouhaného parezánu
V kastrole rozehřejte dvě lžíce sádla.
Na sádle orestujte cibuli nakrájenou na půlkolečka s trochou soli.
Stáhněte plamen na minimum a asi hodinu za občasného míchání cibuli duste, dokud nebude úplně měkká.
Potom teplotu trochu přidejte a cibuli dodělejte do světlehnědé barvy a tekutinu nechte vyvařit.
Zalijte bílým vínem a zase nechte vyvařit.
Přidejte petrželku a parmezán a vydatně přidejte čerstvý pepř.
Dochuťte solí a promíchejte s těstovinami :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat