středa 16. listopadu 2016

Bucatini all' Amatriciana


Bucatiny
1 velká cibule
150g pancetty
1 konzerva sekaných rajčat s nálevem
1 stroužek česneku
1 menší chilli paprička
sůl
čerstvý pepř
1 hrst Parmezánu
1 hrst Pecorino Romano
olivový olej
lžíce másla

Na středním plameni nechte rozehřát olivový olej a máslo.
Cibuli nakrájejte najemno a orestujte jí do světle zlaté barvy.
K cibuli dejte pancettu nakrájenou na kostky a chvíli smažte.
Přidejte konzervu sekaných rajčat i s nálevem, nasekaný stroužek česneku a nasekanou chilli papričku.
Osolte a opepřete čerstvým pepřem a nechte vařit.
Vařte bez poklice asi 20-25 minut, dokud se nevyvaří téměř všechna tekutina.
Potom promíchejte s těstovinami Bucatini a nakonec vmíchejte nastrouhané sýry Pecorino romano a Parmezán.

Žádné komentáře:

Okomentovat