středa 26. října 2016

Vepřová pečeně s omáčkou z červeného vína a bramborovo-mrkvová kaše


Takový momentální nápad :-)

Vepřovou pečeni hodně lidí považuj za suché maso. 
Když se ale upeče dobře, tak opak je pravdou :-)
Pokud jste vlastníkem teploměru na maso, máte vyhráno. 
Pokud ne, tak vám ho vřele doporučuji :-)

1kg vepřové pečeně bez kosti
sůl
čerstvý pepř
1 lžíce sádla
1 cibule
3 stroužky česneku
2 větvičky rozmarýnu
250 ml červeného vína
1 lžíce sójové omáčky
mrkev
brambory
1 lžíce másla
mléko

Vepřovou pečeni svažte provázkem.
Pořádně jí osolte a obalte v čerstvě namletém pepři.
Na pánvi si rozehřejte lžíci sádla a maso na ní zprudka ze všech stran opečte. 
Pěkně dozlatova, v troubě se už moc nevybarví :-)
Potom maso přendejte na pekáčeka přidejte k němu jemně nasekanou cibuli, nasekané stroužky česneku a rozmarýn.
Podlijte ho vínem a pečte na 170 stupňů tak dlouho, dokud nemá maso uvnitř teplotu 70 stupňů.
Při pečení maso přelívejte omáčkou.
Když je maso hotové, tak ho vyjměte a nechte ho 5 minut odpočinout.

Zatím si uděláme omáčku.
Vyjmeme bylinly a omáčku přelijeme z pekáčku do vyšší nádoby a rozmixujeme ji dohladka.
Potom omáčku vlijeme zpátky a necháme zredukovat do zhoustnutí. 
Dochutíme solí, čerstvým pepřem a lžící sojové omáčky.

Kaše je jednoduchá.
V jednom kastrolu uvaříme doměkka mrkev a brambory.
Slijeme vodu a zeleninu rozšťoucháme a osolíme.
Přidáme velkou lžíci másla a mléko a pomocí šlehače kaši vyšleháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat