sobota 19. listopadu 2016

Bramborový guláš s klobáskou


Když potřebujete uvařit něco rychlého a zároveň máte rádi pikantní pokrmy, tak s tímto gulášem rozhodně neuděláte chybu :-)

4 brambory
2 čabajky
1 menší feferonka
1 cibule
1 lžíce másla
2 lžíce sladké mleté papriky
1 lžíce ostré mleté papriky
cca 1l hovězího vývaru
sůl
čerstvý pepř

Rozehřejte máslo a nechte na něm osmažit dozlatova jemně nakrájenou cibuli.
Přidejte na kostičky nakrájené čabajky a nasekanou feferonku a chvilku restujte.
Trochu feferonky si nechte nakonec na posypání.
Vsypte k tomu sladkou i ostrou papriku a promíchejte.
Udělá se vám z toho taková jíška.
Následně přidejte brambory nakrájené na menší kostky, promíchejte, přilijte hovězí vývar a osolte.
Množství vývaru asi tolik, aby byla tekutina těsně nad brambory - není už potom potřeba zahušťovat.
Vařte tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké.
Podle potřeby dochuťte solí a čerstvým pepřem.



Žádné komentáře:

Okomentovat