pondělí 6. února 2017

Pstruh lososovitý s holandskou omáčkou


Jemná, hladká omáčka, která perfektně podtrhne chuť ryby?
Rozhodně holandská :-)

1 pstruh lososovitý
máslo
olivový olej
sůl
pepř
4 žloutky
3 lžíce pílého vína
2 lžíce citronové šťávy
1/4 rozpušťěného másla

Pstruha vyfiletujte.
Pokud je filetování vaše premiéra, koukněte na návod na YouTube.
Je jich tam mraky, určitě nějaký vyberete ;-)
Filety nasolte a opepřete a smažte kůží dolu na másle, které podpořte olivovým olejem.
Až bude kůže zlatá, tak rybu obraťte a dodělejte.

Do nerezové mísy dejte žloutky, bílé víno, citronovou šťávu, sůl a čerstvě namletý pepř.
Šlehejte metlou nad párou do husté, světlé pěny.
Potom mísu z páry sundejte a do omáčky zašlehejte máslo.
Máslo přilévejte ke žloutkům tenkým pramínkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat